//Cactus On The Moon!
Follow Dashboard
Tutorial : Letak Lagu Dalam Blog
Friday, 15 November 2013 | 0Superstar (s)!

Assalam, Hi :}

 Disebabkan ada orang tanya , mcm mana nak letak lagu dalam blog ,
Aku nak share ngan korang oke ? Especially , untuk budak2 baru nak blaja buat blog. Sape2 senior2 blog tuh , korang sure dah tahu kan ? Okay , here we go!
 1. Korang pergi kat link ini dulu ! >>> KLIK SINI !

 2. Then , korang pilih lagu yang korang nak ! Lihat sebelah kanan . Ada tak macam pic kat bawah ni ? :
                                                       
 *korang boleh pilih , nak lagu BARAT or lagu MALAYSIA
 3. Lepas klik mana satu pilihan korang , sebelah kanan , akan keluar abjad nama artis . Then , pilihlah mana2 yang korang suka ! Tapi , ingat ! Ada lagu yang tak akan keluar kod or lagu dia . So , pilihlah lagu lain ok? :)
 4. Lepas pilih , akan keluar ATU kod di tengah2 halaman tu .
5. Copy Code tu dulu ok ? :)

 CARA - CARA UNTUK PASANG MASUK KE DALAM BLOG
 1. Log in > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
 2. Paste kod korang tadi di ruangan HTML tu.
 3. Dah siap . SAVE !
 4. Try tengok ! Ada tak , lagu tu , kat blog korang ? Kalau tak de , hang pi tukar lagu lain cepat ! Hoho ! 

                                                         =SELAMAT MENCUBA=


Older Post | Newer Post
The Disclaimer


Hello! Nureen typing here xx 2002 batch's , taken by my sweetheart Lil Monkey‚ô• Do follow, Keep stalking and ChitChat at my chatbox . Exchange links are currently OPEN!
blockqoute


Diary About Stuff Site


Let's Talk!


The Credits!

Basecode by : Nadya and Qistina
Re.Design : Miss_Hana
Own this blog : Lil Gorilla

Best View at GOOGLE CHROME!